nyttkapitelimittliv

Söndagen den 30:e januari

Kategori: Allmänt


Tack alla söta vänner och familj jag har som försöker få mig på bättre tankar.
Och som har gjort att denna veckan har gått med en faslig fart.

Oskar har ju som sagt fyllt ett år. Detta har vi firat med ett års kalas i måndags med gammelmormor och gammelfarmor. En tårta i form av en fisk som jag lyckades fixa iordning. Envis som synden. Jo tack det är jag det. :)
Pannkakor och bär till kvällsmat. Sången på morgonen fick vi ta om pga en djupt sovande oskar.
Besöket på bvc gav han betyget 9.9 kg och 78,6 cm lång. Men sprutan i benet gav han lite feber.
Har haft lite besök av lite vänner under veckan. Tack för hjälp med att ni lyssnar, köper torrschampo. All kärlek ni ger min son. Likaså brev och paket som har kommit hem.

Jag har varit på Ryhov och gipsat om benet. Så nu är gipset någon centimeter kortare än innan.
Ortopedteknikern tvättade och smorde foten/benet och det var det skönaste på mycket länge. När jag kom ut i väntrummet så väntade mina två killar där. Hörde när jag körde rullstolen hur oskar skrattade.
Efteråt passade vi på att fika på cafeét som finns där. Och det behövde jag. Komma ut och titta lite på folk.
I fredags åkte jag hem till mina föräldrar för lite miljöombyte och för att få hjälp med oskar.
Likadant där. Jätte skönt att byta väggar lite. Vi åkte även till Gislaved för att äta lunchbuffé på Chili Thai.
Bjöd mina föräldrar som tack för att dem ställer upp.

Idag har vi haft kalas nummer 2. Utan Oskars pappa dock som jobbade. :( Men det blev en super mysig eftermiddag
med oskars mormor, morfar, farmor och farfar samt min morbror Inge. Oskar somnade på två röda.
Imorgon lär oskar fortsätta att leka med sina nya saker.

Så efter denna veckan känner jag mig lite bättre.
Det jobbigaste är som sagt inte att vara gipsad utan mer psykiskt.En liten bild från i torsdags.

kramar ifrån mig

Måndagen den 24:e januari

Kategori: Allmänt


Stort grattis på födelsedagen
Oskar <3

Finns inga ord i världen som kan beskriva min och Peters kärlek till dig.
Att få vara en del av ditt första år och alla framsteg är det häftigaste vi har varit med om.

VI ÄLSKAR DIG!

Söndagen den 23:e januari

Kategori: Allmänt


För ett år sen va det nog den mest spännande dagen någonsin.
Vattnet gick på morgonen. Vi ljög för precis alla i vår närhet då vi inte ville att folk skulle vara nervösa och gå och vänta.
Två av mina vänner smsade jag och berättade att vattnet hade gått. Och det gör jag nog inte nästa gång ;-)
För jisses vad nervösa och spända dem va.
Jag var cool lugn. Städade och grejade. Åt pizza och tittade på tv och kände efter. Men inget.
Det dröjde ju inte förrän till kvällen det började hända saker.

Oskar kommer hem till mig och Peter idag. Jag bara räknar timmarna tills jag får hålla om min son. Runt 6-tiden kommer han. Mammas lilla plutt.
Hade svårt att sova i natt med foten. Gjorde lite ont, men mest var det otympligt. Så när klockan var halv sex gick jag upp och bakade en tårta inför imorgon. Är man lite envis så går det ;-)
Men var inte rädd, jag har vilat!!! EN HIMLA MASSA!!


Imorgon är det the big day!! MIN SON FYLLER 1 ÅR!!
Från bebis till en ett åring. oj oj oj.

kramar Anna

Fredagen den 21 januari

Kategori: Allmänt


Det känns så himla konstigt.
Här är jag ensam hemma. Utan varken barn eller sambo.
Oskar är hos sin farmor och farfar i helgen. Jag kan ju inte sköta om han själv. Får ju inte stödja på min fot.
Och sambon jobbar.
Är inte van att vara ensam... Får göra det bästa av situationen.

Helgens planer är:
* VILA
* Titta på massa film
* äta popcorn
* måla naglarna
* Ringa och prata med min son.
* Sakna honom
* Får eventuellt besök.
* Slå in oskars paket.
* Gosa med smulan
* Skriva ett inlägg här på bloggen
* Prata i telefon lär det bli

Torsdagen den 20 januari

Kategori: Allmänt

hej på er...

det är en lite deppig anna som skriver..

Jag och oskar hade börjat gå på öppna förskolan och kommit in i våra rutiner. Det kändes skönt efter ett uppehåll att komma igång och träffa andra mammor/pappor och barn.  Men så hände det som inte fick hända.
På vägen hem ifrån öppna förskolan förra onsdagen så kände jag att jag var på väg att ramla cirka 100 meter ifrån våran lägenhet. I fallet fick jag välja om jag skulle ramla bakåt och på Oskar som satt sovandes i pulkan eller åt sidan. Naturligtvis valde jag åt sidan. Kände på en gång, att det  här gick inte bra.
Såg vaktmästaren en bit bort som vände på klacken och körde iväg. En yngre kille kom från höger, en kille kom framifrån och en kvinna från vänster. Dem frågade hur det hade gått och jag sa att jag hade sååå himla ont. Kvinnan var tvungen att gå till tåget för att inte missa det. Men killarna hjälpte mig att komma till trappuppgången. Ena killen gick även upp och ringde på dörren. Peter var nämligen hemma och sov. Han hörde inte att jag ringde eller killen som ringde på dörren. Efter en stund i trappuppgången ringde Peter, bad han komma ner på en gång och skickade iväg killarna som hade hjälpt mig efter att jag hade tackat dem.
Hade fått av mig skon och fotknölen var tre gånger så stor och hela foten var vriden åt höger. Grannen under oss gav mig alvedon, en annan granne gav mig vatten. In med Oskar i bilen. Efter mycket om och men kom jag in i bilen så kom vi till vårdcentralen som jag hade haft kontakt med.
Rullstol in i ett undersökningsrum och jag grät bara för att det gjorde så ont. Läkaren kunde inte undersöka mig pga smärtan. Fick smärtstillande läkemedel i låret. Och plats i en ambulans som skulle komma dit i ett annat ärende. Men jag fick åka iväg före just pga smärtan.

Ambulansfärd till Ryhov. Mer smärtstillande. Fortfarande smärta. Mer eller mindre konstaterande av ambulanssköterskan att något inte stod rätt till. Och det sa min magkänsla också. Men jag var rädd.
På akuten fick jag syn på Erik som jobar där. Och han undrar självklart vad jag gör där. Tittar lite och flinar.
Var akut kissinödig så vi åkte runt hela akuten för att leta efter en toalett som var ledig.
Undersökning, röntgen och tillbaka till undersökningsrummet gick i en faslig fart. Hann allt detta innan Peter och Oskar hann komma till Ryhov. Jag var ombytt till sjukhuskläder för jag skulle läggas in. Bilderna från Röntgen såg inte bra ut.
Efter en stund kom ortopedläkaren och han sa att fotknölen var sönder samt att ett ligament mellan dem två benen i underbenet var av. Så jag skulle opereras nästa dag.
Upp till Ortopediska A för att undersökas, få mat etc. Hann innan operation byta rum 3 gånger. Behöver jag säga att det va lite kaos på avdelningen och många fall!??? DUMMA ISHALKA!!!
Under torsdagen proppades jag med smärtstillande. Sov och pratade i telefon om vartannat. Undersöktes igen. Fick fjärilar i magen. Vänta, vänta och åter vänta. Närmare halv två kom dem. Nu var det dags. Jisses vad nervös jag blev. Nere på operationen kom det nån tår och dem frågade mig om jag ville ha något lugnande. Men jag sa att det nog skulle gå bra. Inne i operationssalen kände jag hur jag skakade lite. Men jag fick narkos och sen var jag borta tills jag såg dem stå runt fotändan på uppvaket. Jag hade tydligen sagt att "jaha fick jag inget färgat bandage". Varav dem hade börjat skratta. Sen hade jag sagt, "nu mår jag illa" och så gjorde jag andra mysiga saker. Sen försvann jag igen. Vaknade till mer och mer sen. Vid 18-tiden sa jag att jag ville upp till avdelningen och inte ligga där. Peter satt på avdelningen och väntade. Skönt att se han. Men jisses vad trött jag va. Hade äntligen kommit in i en 2-sal och slapp ligga på kontoret. Peter tyckte nog inte att jag va jätte kul. Gjorde inte så ont i foten. Men jag va påverkad av alla mediciner.

På fredagen fick jag åka hem. Jag va såpass pigg och rörlig. Blev jätte glad. För jag ville inte ligga där. Kunde lika gärna ligga hemma istället. Men natten mellan fredagen och lördagen ångrade jag mig nästan att jag åkte hem. Hade så himla ont i foten. Men smärtan blir bättre och bättre hela tiden.

Men omställningen av att vara utlämnad och handikappad gillar jag inte alls. Är inte alls bekväm i siutationen trots att jag vet att jag måste finna mig i det. Allt runt omkring. Kan inte sköta om Oskar själv. Utan när Peter jobbar helg turas mina och peters föräldrar om att ha honom. Peter har huvudansvaret för honom här hemma. Jag kan inte lyfta honom, byta blöja etc. Då jag är gipsad och inte får stödja på foten sex veckor.
Måste erkänna att jag är deppig emellanåt. Så mycket jag har gråtit den senaste veckan var det längesen jag gjorde.
Och på kuppen så fick man mens också. BLÄ!!!!!!
Inget går min väg.
Dem enklaste sakerna är skitsvåra för mig nu. Kan till exempel inte ha mina trosor utan få gå i Peters boxershorts. Hämta vatten till tabletterna är svårt. Att hoppa på ett ben har gjort att jag har lite ont i höfterna/rumpan.


SÅ SNÄLLA NI!! MUNTRA UPP MIG!!!! @-)--

Har fått kommentarer som: det är inte för alltid, och efter regn kommer solsken.
Jag vet detta! Och jag är lyckligt lottad ändå. Men just nu måste jag få vara lite off och inte samma glada Anna som jag brukar vara.

Sköt om er..

Kramar en pigg anna trots klockan är ett på natten som börjar bli lite smått tokig på att det kliar under gipset.

Söndagen den 9:e januari

Kategori: Allmänt


Denna helgen leker och myser jag och Oskar mest hela tiden. Alla måsten har jag skjutit  ifrån mig och är istället LEKMAMMAN nr 1. Och jisses vad vi njuter. Vet inte om Smulan alltid gillar när Oskar kryper efter henne. Men hon kommer ju fram och busar hon också.

Vi har bland annat gjort följande:
* målat med vattenfärger för första gången. Gick jätte bra. Och penslen ville bara in i munnen i slutet.
* Pusslat.
* Lekt med ballonger.
* Läst ett x-antal böcker
* Oskar har fått ha kalsonger på sig för första gången. Lufta rumpan lite från blöjan. Och stoltare kille får man leta efter.
* Oskar har klättrat som en apa. Upp på sin fåtölj och sen upp på en pall.
* Dansat till Vart ligger landet där man böjer bananerna med Mojje. Hans favorit låt. Så ett tips är en cd-skiva med Mojje i ett års present. (skivan heter Barnvaktn där hans favoritlåt är med på). Det roliga är att Oskar har hört Mojje sjunga denna låten live i somras hos Lotta på Liseberg.
* Ätit mat själv och fått mat i öronen, näsborren etc.

och en massa annat. :)


Oskar in action

Älskar denna bilden.

Äter banan själv i min fåtölj som jag fick i julklapp av mamma och pappa. :)
I mina kalsonger så klart.

Ha en fortsatt bra dag.

Kramar Anna

Torsdagen den 6:e januari 2011

Kategori: Allmänt

Det känns så himla märkligt att några av Oskars vänner redan har hunnit fylla ett år.
Inte en chans att min kille är så stor redan??? Eller!??
Jag vet ju tyvärr att sanningen är sånn. Men jag inte fatta att det redan har gått drygt ett år sedan Oskar föddes.
För ett år sen gick jag och Peter på bio ensamma. Vi såg Avatar. Jag satt längst ut på kanten ifall jag behövde gå på toa. Magen var stor, mitt i filmen tar jag Peters hand och lägger på magen. Pyret sparkade som aldrig förr och vi log emot varandra. På vägen hem vart det snöstorm, men jag stannade till vid jobbet när jag ändå var ute och tömde skåpet. Det känns så himla avlägset.

Peter är ikväll iväg och fiskar med en av hans närmsta vänner. Och jag har haft tid att börja på bildspelet om Oskars liv från han var 6 månader framåt. Det är superkul med digitalkameror, men jisses vad kort man tar. ;-)
Jag ser hur han utvecklas. Jag såg en liten filmsnutt på när Oskar precis hade hittat sin röst och låg och pratade en himla massa. Han var inte så gammal. Kunde inte låta bli att le och får en tår i ögat.

Jag vill tacka alla som har gjort 2010 till ett toppen år som jag sent om länge kommer att glömma.
Det har varit fyllt med både glädje och sorg. Oro och rädsla. Ilska men framför allt massa massa KÄRLEK!
Men jag är bombis på att detta året kommer bli lika bra om inte än roligare.
Oskar lär ju hitta på ett och annat bus, han är ju på god väg redan...
Ni blir nog avundsjuka när jag skriver att han har lärt sig riva sönder sina blöjor..
En del av mig kommer nog alltid tycka att han är som allra snällast när han sover.
Såhär hittade vi honom efter nån minut efter vi hade lagt honom på julafton.
Att träffa tomten två dagar i rad är tröttsamt.

Sköt om er.

Kramar Anna

Lördagen den 1:e januari 2011

Kategori: Allmänt


Gott nytt 2011 vill jag önska er som läser, trots att ni är dåliga på att kommentera ;)


Oskar igår på nyårsafton. <3 Han tyckte det var roligt att titta på fyverkerierna, åt god mat och lekte massa med Elvira och Willie.

Kramar Anna