nyttkapitelimittliv

God jul

Kategori: Allmänt

Denna julen blev verkligen inte som vi hade planerat. Hela denna veckan har gått i sjukdomens tecken, den allra värsta av dem alla, vinterkräksjukan.

Men på något sätt har jag och Peter lyckats göra julen den allra bästa av det vi kunde. Isolerat oss då Julmat och umgänge inte har kommit på kartan. Blåbärssoppa, avslagen Cola, skorpor och nån godisbit har varit det vi har fått i oss. Tack till alla som har skickat sms, ringt och skänkt oss en tanke. Till Peters föräldrar som kommit med julklappar, toapapper och annat nödvändigt. Uppskattas mycket när man är i en utsatt situation. 
Man känner sig sårbar och ledsen över att inte kunna ta tillfället att träffa släkterna speciellt efter ett tufft år i familjerna men nu får vi se fram emot ett hejdundrande kalas för Oskar i januari. 

Peter och jag la paketen under granen natten till julafton. Vi sa till Oskar att vi hade hört tomtenissen under natten. Men Oskar sa: mamma det är farmor och farfar som var här. Låtsastomten kom till dem och så lämnade dem det hos oss när vi är sjuka. Den mest solklara förklaringen som finns :) 

Då skiten är på väg bort så önskar vi en god fortsättning. Oskar med presenten från Hasse Andersson, autografen. En mycket uppskattad present.
legobyggande tillsammans med Hasse.
rödmosiga och febriga och utslagna på årets familjekort

Oro, sorg, kärlek och glädje

Kategori: Allmänt


Förra veckan hämtade jag hem Oskar och han hade då ramlat och fått en stor bula i pannan. På onsdagen blev han konstig. Tog han till doktorn och då visar det sig att han har fått en hjärnskakning. Samtidigt som han fick lite feber pga en förkylning. 
Men nu har han piggnat på sig efter varit mer still en vecka. Han har dock lussat med sin förskola två gånger och på mitt jobb för de gamla. 💕


Oskar har klätt julgranen och tvingade smulan vara med på bild. 
I höstas när jag arbetade helg hade grabbarna planterat ekollon. Jag skrattade åt dem men skratta bäst som skratta sist. Det fungerade. 
På jobbet fick jag och en kollega en idé när vi arbetade helg. En parasollfot, trasigt skaft till en spade och lite granris. Vips så hade vi gjort våran egna hustomte. 
Det har varit konstig vecka, julbord med jobbet, begravning för makens mormor, julbord med mina föräldrar, bio med vänner, julklappsbyte på jobbet. En salig blandning av sorg och skratt. Men ändå en härlig vecka med mycket umgänge. 

Nya skridskor och första gången på isen på över ett år. Killen gjorde mig mycket stolt. 

Myshelg

Kategori: Allmänt


I fredags efter jobb och förskola åkte vi in till stan för att mysa lite medans pappan var förkyld. Sen gjorde de inget att min favorit affär tgr hade öppnat. 
Oskar hittade en hög snö på vindbron efter söndagens julskyltning. Han sprang och började leka och skratta på en gång. Så snälla väder kom med lite snö för barnens skull.
Vår fina discotomte 💕
Vi har besökt två julmarknader i helgen. En i Missionkyrkan här på orten. Att jag kunde fynda 5 shorts, tre t-shirtar, 1 tjock tröja, en tunn långärmad tröja, ett pussel, en bil och en gubbe för 140kr gjorde absolut ingenting. Oskar kunde för en liten peng leka i hoppborgar, fika och ta lotter. 
På julmarknaden som är utomhus så vann vår turkille både choklad och film. 
Dock var det inget roligt väder då det regnade. Men julmusik och Julkorv, senapssås och rödkål och en julfilm på tv:n hemma ökade på julkänslorna. 


Avslutning

Kategori: Allmänt


Jag gillar julen men jag gillar inte att stressa. Iår har vi använt julkalendern mamma sydde när jag var barn. 
Oskar mor och farföräldrar har ordnat 2 paket vardera och hela kalendern är fylld med så mycket kärlek. Resterande 20 köpte jag i januari på rean när vi beställde saker till Oskars kalas. 
Köpte en kalender till smulan i Ullared men den gick inte hem. 
Vi bygger pepparkakshus
oskar dekorerar
december innebär avslutningar. På torsdagar går Oskar på gymnastik. Gammelfarmor följde med på avslutningen till Oskars stora glädje. 

Han visade att han kunde göra kullerbytta, stå på händer, hänga i ringar och rep och lyssna på fröken mestadels. 

December

Kategori: Allmänt

Förra helgen kantades av både glädje och sorg. Glädjen i form av att besöka pappa på jobbet, Leos lekland, shopping, överraska pappa med ett nytt soffbord, handla godis i en godisförbud, leka med grannpojken som flyttat ifrån Vårat område, mysa framför en bra film medans pappan var på julbord. 
Men på lördagen kom sorgen. Makens mormor blev en stjärna. Så det har varit många tankar för Oskar om döden, begravning mm. Hon kommer alltid att saknas då hon var en stor del av familjen. Mormorn med goda kakor, stort hjärta och en härlig humor som älskade att komma till oss och prova nya maträtter.