nyttkapitelimittliv

Slutet på november

Kategori: Allmänt

Vad händer hos oss? Helgerna och ledigheten vi har försvinner med en ryslig fart. Vi njuter av naturen, matar fåglar, går på barnteater, pysslar, bakar, besöker upptech, förbereder inför julen, leker med kompisar och mitt i allt är vi sjuka i ögoninflammation och förkylningar och är trött i kroppen. 
På arbetet är det rätt tungt nu så för att orka jobbet så gör vi allt som jag skrev ovan. Man behöver positiv energi att tänka tillbaka på när annat i livet är tungt. 
Långledig

Kategori: Allmänt


Förra veckan åkte vi till Anderstorp ett par dagar, tisdag till torsdag. På onsdagen åkte jag till Ullared med mamma och stora syster. Blev en mysig dag. En hel del fynd och julklappar och födelsedagspresenter till Oskar är fixade. Känns skönt. 
Förra helgen jobbade jag och denna helgen är jag långledig. 
Passade på att njuta av en tur till skogen idag. I skogen sa Oskar: mamma hör du hur fåglarna sjunger. Det är skönt. 
När killar står och kissar ute så kissar dem som rockstjärnor. Och man ska akta sig för vargarna. Lite komiskt när det stod i tidningen att en varg hade setts här i Bankeryd igår kväll. Detta är inget jag säger till Oskar som redan är rädd för vargar i skogen. 
Smulan har velat vara mycket nära en. Hon gosa och kramas mest hela tiden man är hemma. 
Såhär låg hon när jag vaknade. 
Oskar och smulan tittade på film tillsammans. Sötisarna. 

Welcome to sweden

Kategori: Allmänt


Igår innan jag skulle på fest själv så gick jag på Skogskyrkogården. Mycket vackert. Tog mig en stund och tänkte på nära och kära som inte finns kvar på jordelivet. Låten som alltid kommer upp är i'll be missing you. Den låten är mormor och morfar. 
Linda min vän har kommit hem efter ett år i Spanien. När hon har fest så har hon alltid roliga teman. Denna gången var det masker. 
Kul tema dagen till ära. Happy halloween. På stan var många utklädda. Vissa går in för det mer än andra. 
Linda hade sina häxblandningar och jag mår väl som jag förtjänar idag 😂


Höst

Kategori: Allmänt


Veckorna rullar på och jag glömmer ofta bort bloggen. Men så får jag mina ryck.
Oskar växer, säger roliga kommentarer. Han berättar för mig hur saker fungerar. Hur världen ser ut. Saker som hände när han var tre år. Det året måste ha varit innehållsrikt då alla historier börjar med: när jag var tre år så.... Vi har pärlat mycke. Oskar har massproducerat turtels. 
Vi fick hem en stor beställning ifrån panduro = vi har pysslat massor. 
Vi har varit på ortens hantverksmässa och fått lite julfeeling.

Varit på A6 och panduro och målat en mugg till pappa. Oskar kunde inte vänta till fars dag så han fick den på en gång när vi kom hem. 

Spökfest 2015

Kategori: Allmänt

Oskar hade i fredags sin årliga spökfest. 
Förbereda är nästan lika roligt som själva festen. Här kommer lite bilder;