nyttkapitelimittliv

En riktig slappardag

Kategori: Allmänt

Efter kvällen i Gränna och ätandet av Polkagris så hängde en tand i underkäken på en liten tråd. Så med hjälp av fiskelina så sa det plopp och tanden lossnade.
Detta firade vi på måndagen med en riktigt slappardag där vi hade sovmorgon, vilade efter lunch och åkte iväg en snabb sväng för att köpa en ny matta på kvällen.

Gränna

Kategori: Allmänt

Iår har jag haft turen att besöka sommarstaden Gränna vid ett par tillfällen. Gågatan är knökad med bilar och det är svårt att ta sig fram juni, juli, augusti.
Men myllret av folk och lukten av polkagrisar gör en glad.
När jag såg att min barndomsidol Patrik Isaksson skulle besöka sommarkväll i Gränna ville jag genast dit.
Och han är lika bra som förr dock lite mer tunnhårig. Någonstans inser att då måste en annan också ha åldrats men det vill jag inte känna mig vid.
Kvällen blev mycket bra. En av Oskars bästa vänner med föräldrar följde med. Solen sken och stämningen var bra

Blev inte som man tänkt sig

Kategori: Allmänt

På lördagen var det Peters tur att umgås med sin bästa kompis. Det årliga kräftfisket.
Killarna kommer hem när jag är på toaletten och när jag kommer ut så möts jag av en svullen Peter. Dem har råkat gå in i ett jordgetingbo och Peter har fått fem
Stick. Ett i läppen som gör att han svullnar upp i halva ansiktet.
Jag var kanske inte den snällaste hustrun för jag kunde inte titta på honom innan jag började skratta.
Ringde 1177 som ville få hit en ambulans men jag sa att jag kör in honom. Och på akuten fick han en dunderkur kortison och svullnaden gick ner.
Nu mår han bra och han slipper se ut som
han har misslyckat med sin botox.

Egentid med tjejerna

Kategori: Allmänt

Efter lite sömn hemma och lite shopping på rean var det dags för barhoppning 2.0
Som jag hade längtat efter detta. Vi skulle sova hos Sara och tjöta hela natten.
Mat på NEOs, drink på uteserveringen, drink på Bishop, drinkar och dans på Murphys, toa på twins och dansa arslet av oss på Velvet. Nattmacka och efterfest hos Sara fram till 6 på morgonen. Jag kunde inte somna utan åkte hemåt och var hemma med bysse vid 8. Vilken positiv energi detta gav mig. Älskar dessa härliga tjejer.

Färjan på väg till Sverige

Kategori: Allmänt

Jag fick på morgonen se att min kusin Annika åkte till Fredrikshamn över dagen och gissa vilken färja hem hon åkte, samma som mig. Så vi kramades innan Oskar ville gå och titta på utsikten. Vilken utsikt sen.
Oskar hade möjlighet att träffa Nicke nyfiken och se deras show. Alla barnen skrattade. Sen fick alla ett chokladmynt och möjlighet att krama Nicke nyfiken. Oskar stod fint i kö men när det var hans tur efter 30 barn så gav han Nicke som första barn en High five. Gissa om Nicke blev chockad. De andra föräldrarna runt om kunde inte låta bli att le.
Det är vår son detta. Han gillar inte utklädda personer och varför ska man krama dem för han känner dem inte?
Han är allt rätt klok.

Krabbfiske i Danmark

Kategori: Allmänt

På färjan till Danmark fiskade Oskar upp ett krabbspö i fiskedammen. Detta var vi tvungna att inviga i väntan på färjan i Fredrikshamn. Och vi lyckades fånga några till Oskars stora glädje.

Legoland del 4

Kategori: Allmänt

Legoland del 3

Kategori: Allmänt

Tänk att få ha en dröm och att den sedan blir uppfylld. Den känslan är rätt fantastisk och den känslan har man sett hos Oskar. Förväntan, glädjen och inte veta vart man ska ta vägen.
Vi började dagen med en frukostbuffé. Massa energi behövdes fyllas på innan dagens aktiviteter. Resten av dagen går inte att beskriva i text mer än att den var mycket bra. Bilderna får tala sitt egna språk

Legoland del 2

Kategori: Allmänt

På kvällen tog vi oss en promenad och besökte Lalandia som låg mitt emot campingen. Lalandia är så mycket mer än bara att bada visade det sig.
När man gick innanför dörrarna och tittade upp så var det som att komma till ett annat land. Taket var som en himmel och atmosfären var Medelhavet med italienska krogar. Dock var ljudnivån rätt hög.
Man kunde bland annat vaska efter mineraler, åka skridskor och skidor, bowla, gå på lekland, spela minigolf, bli avmålad av kariaktyr etc. Det fanns gott om restauranger och affärer. Vi fastnade vid ett område som var ett mini LAS vegas med olika spelmöjligheter.

Hungern började komma så vi köpte lite godsaker i mataffären och beställde hem
pizza till tältet. En mysig kväll där Oskar avslutade den med att hoppa på luftkudden.

Legoland del 1

Kategori: Allmänt

Vad Oskar har längtat efter den 26/7.
Han hade en önskan om att få åka till Legoland och när vi sa att vi hade bokat var lyckan total. Genom att kolla runt och inte gå på första bästa erbjudande som fanns så kom vi ner mycket bra i pris.
Färja tur och retur, boende i tält på en camping 450m ifrån legoland samt inträde i två dagar för 4400kr. Då bjöd Legoland i princip på inträdet då vi tältade.
Färjan dit gick relativt snabbt.
Oskar fiskade fiskedamm av piraterna, lekte med lego, vi njöt av utsikten och en god frukostbuffé och vips var vi framme.

När vi kom till Danmark så blev vi förvånade över hur fina vägarna ändå var. Med lagom avstånd så fanns det rastplatser. Trafiken flöt på relativt bra.
Framme vid Legoland holiday village var det smidigt att checka in. Personalen i receptionen var mycket tillmötesgående.
Campingen gick i legotemat. Toalettdörrarna hade till och med legogubbar på sig.

Brevid där vi satte upp Vårat tält så fanns det lite djur; änder, åsnor, getter och kaniner. Campingen var barnanpassad och med jämna mellanrum så fanns det
Möjlighet för barn att leka.

Vatten

Kategori: Allmänt

Denna sommaren kommer när jag tänker tillbaka på den i vinter vara mycket vatten. Vi har passat på att äta kvällsmat på båten, bada när tillfället har funnits och det har givit oss ett lugn. Mitt inre jag mår bäst av familj, vänner, natur, vatten och att hitta på saker.

Helikoptertur

Kategori: Allmänt

Facebook är bra många gånger om man vill få reda på saker och aktiviteter som händer i ens närhet. Denna aktivitet var en sådan grej. "Ortens" camping anordnar ibland helikopterturer. Jag och Peter åkte sommaren 2009, Oskar låg i magen och jag mådde rätt illa. Denna gången stod jag kvar på marken och tittade när mina grabbar åkte själva.
Kostnaden 250kr per person är inte så farligt.
Upplevelsen för Oskar är total! Speciellt när piloten fick för sig att dyka ner mot vattnet. Nu har han en hel del att prata om med sin kompis vars pappa arbetar med att köra helikopter.

Hjo

Kategori: Allmänt

Ett måste på sommaren är att besöka sommarstaden Hjo. Iår åkte jag och Oskar dit när Peter var tvungen att ordna lite hemma. Besökte naturligtvis hem och hobby och kom ut med en liten ryggsäck som man kan lägga kylklamp i. Denna kommer bli perfekt när Oskar ska på utflykt med skolan framöver.
Det var en riktigt varm dag så vi passade på att bada och sola. Kombinationen av strand och pool gillar jag starkt.
I bokaffären där dem säljer böcker för 25kr hittade jag en gå bort present till min vän Sara. En muminbok som var det lilla extra.
Vi letade Pokémon som är sommarens nya stora grej.
Och på hemvägen åkte vi in till bisonfarmen. Denna skylt har jag sett Länge men aldrig tagit mig tiden till att besöka. Så äntligen. Oskar tyckte dem var stora och fina.

Hemma

Kategori: Allmänt

I sommar har vi hunnit med många små utflykter.
Vi har varit och badat vid många olika sjöar. Vi har plockat vinbär hemma hos svärföräldrarna och kokat saft. Maken har fiskat och fått fångst som jag var tvungen att tillaga på en gång. Vi besökte Rosariet men tyvärr var det på g att blomma över. Men vi fick se sköldpaddorna som Oskars kompis hade pratat mycket om.